Microsoft, Kinect Üretimini Durdurdu

Microsoft sonunda Kinect'in gerçekten öldüğünü kabul ediyor. Kinect'in gerçekten ölü olup olmadığı üzerine yıllarca süren tartışmalar sonrasında yazılım devi artık aksesuar üretimini durdurdu. Fast Co Design, derinlik kamerası ve mikrofon aksesuvarının Kasım 2010'da piyasaya çıktığından bu yana 35 milyon adet sattığını bildiriyor. Microsoft'un Xbox 360 için Kinect bile 2011'de Guinness World Records tarafından tanınan ve 2011 yılında en hızlı satan tüketici cihazı haline geldi. zaman.
Microsoft'un Kinect'inde kurulmuş bir topluluk olan Xbox 360'tan bu yana geçen yıllarda. Hackerlar arasında vücut hareketini ve algılanan derinliği izleyen deneyimler yaratmak isteyen insanlar arasında popüler oldu. Microsoft, Kinect'i Xbox One ile daha da popüler hale getirmeye çalıştı, ancak fiyatlama ve özellikler beklentileri karşılayamadı. Microsoft, daha sonra Kinect'i Xbox One'dan ayrıştırmak zorunda kaldı ve Kinect'i Xbox One S'ye bağlamak için çirkin bir aksesuar üretti. Kipte, söz verdikten sonra kendisi için kötü bir isim buldu.

Kinect'i başarısız bir proje olarak göz ardı etmek kolay, ama gerçek şu ki araştırma ve donanım Microsoft'un ürünlerini başka yerlerde ilerlemesine yardımcı oldu. HoloLens, derinlik algılama için Kinect teknolojilerinin çoğunu kullanıyor ve birçok dizüstü bilgisayar şimdi, insanların yüzlerini tanımak için Kinect'in öğrenimlerini kullanan Windows Merhaba kameralar ile birlikte geliyor. Microsoft, en yeni Windows Karma Gerçeklik kulaklık setinde bile bazı Kinect teknolojisi kullanıyor.

Apple, şimdi Kinect benzeri teknolojiyi ana akım haline getiren olası bir şirkete benziyor. Önümüzdeki hafta satışa çıkacak olan iPhone X'de bir sahibi cihaza kaydetmek için derinlik algılayıcı kameralar yer alacak. Apple'ın iPhone X'inin en üst seviyesi aslında bir minyatür Kinect ve Apple, donanımları bir telefona indirmek için PrimeSense'in (orijinal Kinect'in yapımcıları) satın alımını kullandı.


Hiç yorum yok

Featured post

NASA, Jüpiter Uydusu Europa'nın büyüleyici 'kaos arazisine' zoom yapıyor.

Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini Europa'nın vahşi yüzeyinin çarpıcı yeni çalışmalarına dönüştürmek için modern görü...