Disk Sürücüsüz Dijital Xbox One Çıkış Tarihi, Özellikleri, Fiyatı ve Daha Fazlasıyla Onaylandı



Önceki raporları ve sızıntıları onaylayan Microsoft, resmi olarak disk sürücüsü olmayan tamamen dijital bir Xbox One konsolunu duyurdu. Xbox One S All-Digital Edition adıyla 7 Mayıs'ta piyasaya sunulacak ve fiyatı 250 ABD doları olarak belirlendi.

Xbox yöneticisi Jeff Gattis'e göre, dijital içeriğe yönelik tüketici talebi "her zamankinden daha güçlü" ve yeni, tamamen dijital olan Xbox One buna bir cevap.

Gattis, “Oyun ve teknoloji, ilk Xbox’ın 2001’de çıkışından bu yana biraz değişti. Bu süre zarfında, oyun, müzik, TV ve filmler arasında dijital bir dönüşüm gördük” dedi. "Xbox One S All-Digital Sürümü, oyunlarını dijital olarak bulmayı ve oynamayı tercih eden ve Xbox oyunları oynamanın en ekonomik yolunu arayanlar için yaratıldı."

All-Digital Edition, tümü Microsoft tarafından geliştirilen veya yayınlanan Minecraft, Forza Horizon  ile birlikte geliyor. Daha çok aile dostu olan başlıkları sergilemeleri gerekiyor. Ek olarak, konsol, Microsoft'un tamamen kullanabileceğiniz Xbox oyun abonelik hizmeti olan Xbox Game Pass için "özel bir teklif" ile birlikte geliyor.
Bir disk sürücüsünün bulunmaması, konsolun DVD'leri veya Blu-ray diskleri desteklemediği anlamına gelir, ancak Microsoft insanların hala Netflix, Amazon ve diğer hedefler aracılığıyla 4K içerik yaşayabileceğini söylüyor. Form faktörü aynıdır ve tamamen dijital Xbox One, standart Xbox One S ile aynı işlevselliğe sahiptir. Oyun disklerini veya disk tabanlı ortamları oynatamaz.

Gattis, “Xbox One aygıt ailesinde en uygun fiyat noktasını korumaya yardımcı olmak için bir Xbox One S ile aynı boyutları paylaşıyor, çünkü özellikle konsol şeklini etkileyen değişiklikler karmaşık ve maliyetli olabilir” diyor.

Teknik özellikler açısından, Xbox One S Tümü Dijital Sürümü, Xbox One S ile aynı hizadadır; bu, Xbox One X gibi oyunlar için yerel 4K çözünürlükleri idare edemediği halde, HDR destekli oyunları görüntüleyebildiği anlamına gelir . Aşağıdaki özelliklere bir göz atın:

    1 TB HDD
    8 çekirdekli Özel Jaguar CPU @ 1.75GHz
    Özel GPU @ 914 MHz
    12 CU
    1.4 TFLOPS
    8 GB DDR3 @ 68 GB / sn
    32 MB ESRAM @ 218 GB / s

250 ABD doları olan fiyatıyla ilgili olarak Microsoft, standart Xbox One S’den 50 ABD doları daha düşük olduğunu belirtti. Bu doğru, ancak bu konsol neredeyse her zaman satışta. Örneğin, Best Buy, şu anda 250 $ USD karşılığında The Division 2'nin bir kopyasıyla birlikte 1 TB Xbox One S'ye sahiptir.  dijital Xbox One’ın fiyatını 200 dolar olmasını bekliyordu.

Durum ne olursa olsun, Microsoft, tüm dijital Xbox One S ve ileriye dönük standart Xbox One S arasında en az 50 dolarlık bir fiyat farkı korumayı beklediğini söyledi. Microsoft'un tümüyle dijital bir Xbox One X sunabileceği hakkında henüz bir gelişme yok.

Hiç yorum yok

Featured post

NASA, Jüpiter Uydusu Europa'nın büyüleyici 'kaos arazisine' zoom yapıyor.

Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini Europa'nın vahşi yüzeyinin çarpıcı yeni çalışmalarına dönüştürmek için modern görü...