Xbox One X Satışları patladı ve ilk dağıtılan parti tükendi

Microsoft, orijinal Xbox One'dan bu yana en büyük oyun projesini piyasaya sürdü: 4K oyun için tasarlanmış bir konsol canavarı olan Xbox One X, oturma odasına yönelik daha küçük bir paketle üst düzey bir oyun bilgisayarı gibi çalışmak üzere tasarlandı. Ve 499 Dolar'lık yüksek bir fiyat etiketi ve bazı rakip PlayStation satışlarını yönlendiren bazı seçimlik çerçevenin eksikliğine dayanan bazı erken uyarılara rağmen, iyi bir başlangıç ​​yapıyor gibi görünüyor. Ön siparişler aylar önce yaşadıklarında zaten satılmıştı ve her şey tam sürümle uyuşuyor gibi görünüyor. GameStop'tan Merchandising'in kıdemli başkan yardımcısı Bob Puzon'dan hevesli bir bildiri var:
"Yeni Xbox One X satışları inanılmazdı! İlk partinin çoğunu bir gün içinde sattık. Elimizde dünyanın en güçlü video oyun konsollarından daha fazlasını elde etmek için zaten Microsoft ile birlikte çalışıyoruz! "
Analistler, kabul ediyor gibi görünüyor: IHS Markit, ikisi de yeni ürünlerin başarısını öngördüğü Wedbush Security'nin Michael Pachter'tan benzer bir hareketi takiben satış tahminlerini 500.000'den 900.000'e yükseltti.
IHSMarkit'in Piers Harding-Rolls, "Sınırlı sayıda  Xbox One ve X konsolunun standart sürümü için ön sipariş hacmiyle ilgili geribildirim, Xbox One X için 2017 satış tahminimizi artırmamıza neden oldu" dedi. Gamesindustry.biz aracılığıyla. "Project Akrep sınırlı sayıda ön sipariş stratejisi, önemli satış bölgelerinde güçlü bir lansman haftası olması ve bekleneni sürdürebilmek için özellikle etkili oldu.Bu nedenle IHS Markit 2017 tahminini 500.000'den 900.000 adete yükseltti Bu seviyede Xbox One Toplam PS4'ün payı 2017 Xbox Bir konsol ailesi satışları, piyasaya sunulduğunda PS4 Pro'nun performansına benzer şekilde yüzde 20'ye yakın olacak.Microsoft, bu öngörülemeyi aşan satışlardan daha iyi performans sergiliyorsa ve satış yaparsa, büyük bir başarı başarısı sayılır "dedi.
IHS, Xbox One X'in PlayStation ve Xbox arasındaki genel pazar payı rekabetinde önemli bir düşüş beklemediğine dikkat çekiyor. PS4'te hâlâ önemli bir ivme vardır ve yakın zamanda yavaşlamış gibi görünmemektedir. Yine de, Xbox One X'in daha pahalı olması Microsoft'un ana hattına yardımcı olmalı. Şirket, Xbox One S'nin satış hacmini halen karşılamasını beklerken, Xbox One X daha hevesli bir müşteriye biraz daha fazla para harcama şansının yanı sıra mevcut Xbox One sahibi bir şans vermek istiyor.
 

Yıl ilerledikçe işlerin nasıl gittiğini göreceğiz. Müşteriler, yeni konsolları satın alırken her zamankinden daha fazla seçeneğe sahipler; bu da, oyun topluluğunun daha büyük bir diliminin şimdiye kadar yapılmış donanım için potansiyel bir pazar haline geldiği anlamına geliyor.

Hiç yorum yok

Featured post

NASA, Jüpiter Uydusu Europa'nın büyüleyici 'kaos arazisine' zoom yapıyor.

Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini Europa'nın vahşi yüzeyinin çarpıcı yeni çalışmalarına dönüştürmek için modern görü...