Xbox Series X İlk bakış Spotlight

Oyuncular nihayet Microsoft'un yeni nesil konsolunun neler yapabileceğini görecek.

 zeze
Microsoft geçen Aralık ayında Xbox Series X'i duyurduğundan beri, şirket konsol için hangi oyunların nasıl görüneceğine dair sıkı bir kapak tuttu. Inside Xbox, yeni nesil cihazı gösterdiğinde, bu durum önümüzdeki hafta biraz değişecek.

Perşembe günü resmi Xbox Twitter hesabından yapılan bir tweet'e göre, Xbox Series X için İlk Bakış etkinliği 7 Mayıs'ta saat 11:00 ET / 08:00 PT'de gerçekleşecek. Fuar boyunca şirketin global geliştirici ortaklarının oyunları sergilenecek. Microsoft, IGN'ye, birinci taraf oyunlarının yaz aylarında gösterileceğini söyledi.


7 Mayıs'ta lanse edilmesi muhtemel oyunlardan biri de yakın zamanda açıklanan Assassin's Creed Valhalla. Franchise'daki en son giriş Çarşamba günü yapıldı ve Xbox Series X'de piyasaya sürülecek. Başka bir olası başlık Cyberpunk 2077'dir. Bilim kurgu RPG, Eylül ayında piyasaya sürülecek, ancak Microsoft'un en yeni konsolunda çıkacak ve Xbox One sürümü sahiplerinin Seri X sürümüne ücretsiz yükseltme yapmalarına olanak tanıyan gadget'ın Akıllı Dağıtım özelliğini kullanacak.

Mart ayında Microsoft, 12 teraflop oluşturmak için 3.8GHz'de çalışan bir Zen 2 işlemcisi ve 1.825GHz'de özel bir RDNA 2 GPU ile çalışan Xbox Series X'in özelliklerini açıkladı. Konsola yapılan en büyük eklemelerden biri, oyunların daha hızlı yüklenmesini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda kullanıcıların birkaç oyunda kaldıkları yerden Hızlı Geri Dönüş adlı bir özellikle atlamalarına olanak tanıyan 1 TB SSD'dir.

Xbox Series X, 2020 tatil sezonunda piyasaya sürülecek. Microsoft henüz fiyatı açıklamadı.

İlk kez 30 Nisan 2020'de 09:50 PT'de yayınlandı

Hiç yorum yok

Featured post

NASA, Jüpiter Uydusu Europa'nın büyüleyici 'kaos arazisine' zoom yapıyor.

Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini Europa'nın vahşi yüzeyinin çarpıcı yeni çalışmalarına dönüştürmek için modern görü...