NASA, Jüpiter Uydusu Europa'nın büyüleyici 'kaos arazisine' zoom yapıyor.

Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini Europa'nın vahşi yüzeyinin çarpıcı yeni çalışmalarına dönüştürmek için modern görüntü işlemeyi kullandı.
                                                              
                                                                            

Jüpiter'in korkak ayı Europa, güneş sistemimizde Dünya'nın ötesinde yaşam belirtileri bulmak için en iyi atışlarımızdan birini temsil ediyor. NASA, buzlu Europa'yı incelemek için gelecekteki bir misyon gönderecek, ancak bu arada 1998'de Galileo uzay aracı tarafından çekilen eski görüntülerin bazı taze versiyonlarında kendimizi kaybedebiliriz.


Galileo'nun Jüpiter'in moon Europa hakkındaki görüşünü gösteren yeni yeniden işlenmiş görüntülerden biri. Bu Çapraz Bantlar adı verilen bir bölgeden.
NASA / JPL-Caltech / SETI Enstitüsü

Perşembe günü NASA, ayın buz kristalleri ve çılgın çizik izleri arasında bir haç gibi görünen "kaos arazisini" vurgulayan yeni yeniden işlenmiş üç Galileo görüşü yayınladı.

Uzay ajansı, Europa Clipper misyonunu ziyaret için göndermeye hazırlanırken eski görüntüleri yeniden ziyaret etti. Clipper'ın 2023'te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu görüntüler Europa'yı bizzat ziyaret edersek gördüğümüz gibi değil. NASA, renkleri geliştirmek ve manzara özelliklerini öne çıkarmak için görüntüleri işledi. Ajans, "Açık mavi veya beyaz görünen alanlar nispeten saf su buzundan yapılmıştır ve kırmızımsı alanlar tuz gibi daha fazla buz içermeyen malzemeye sahiptir."

Bilim adamları, Avrupa'nın nispeten genç yüzeyinin nasıl oluştuğunu merak ediyorlar. NASA, "Kaos arazisi olarak adlandırılan alanlar, yeni konumlarına yeniden dondurulmadan önce yana doğru hareket eden, döndürülmüş veya eğilmiş bloklar içeriyor." Dedi.

Galileo görevi, uzay aracının Jüpiter'in atmosferine girmesiyle 2003 yılında sona erdi. Europa Clipper, Galileo'nun kaldığı yerden devam edecek. Ayrıca Europa'nın muhtemelen bir yaşam biçimine ev sahipliği yapabileceğine dair işaretler arayacaktır. Ay'ın garip arazisinde gizlenen kaostan daha fazlası olabilir.

Hiç yorum yok

Featured post

NASA, Jüpiter Uydusu Europa'nın büyüleyici 'kaos arazisine' zoom yapıyor.

Uzay ajansı, 90'ların uzay aracı görüntülerini Europa'nın vahşi yüzeyinin çarpıcı yeni çalışmalarına dönüştürmek için modern görü...